Skillnaden på våra bambukuddar.

Skillnaden på våra bambukuddar.

Vi har tre olika modeller av bambukudde för att möta kundens behov på bästa möjliga vis, nedan så ska vi förklara skillnaden på dessa.
Bambukudde Basic

Bambukudde Basic.

Förvaringsväska medföljer.

DSC_0090_1200x800

Bambukudde Basic.

Är uppbyggd med strimlad memoryfoam, den är mjuk och behaglig och liknar en vanlig kudde i uppbyggnaden. Den är perfekt att puffa till och forma som man själv vill eftersom innehållet är följsamt.

Bambukudden fungerar på två sätt:
- Det yttre bambuöverdraget ger dig en sval komfort när du sover, genom bambuns oöverträffade mjukhet och förmåga att hålla sig torr. Bambun är naturligt antibakteriell och kvalsterfri, din andning blir djupare och renare. Perfekt för allergiker men lika bra för alla andra.
Men den speciella magin ligger inuti bambukudden. Strimlad memory foam ger dig det perfekta stödet för huvud och nacke och blodcirkulationen förbättras. Dina muskler blir avslappnade, vilket hjälper att lindra smärta och värk. Du vaknar upp helt utvilad!

Bambukudden är den perfekta kudden, den kan enkelt göras högre eller lägre, mjukare eller hårdare. Eftersom bambukudden kan formas precis som du vill är den lika bra oavsett om din sovställning är på rygg, sida eller mage. Tycker du om att halvsitta och läsa i sängen ger bambukudden perfekt stöd om du har den dubbelvikt bakom ryggen.

Memory foam är ett specialutvecklat viskoelastiskt material som ger maximal tryckavlastning genom att forma sig helt efter kroppen, ingenting kan skava men den ger stöd överallt. Kudden återgår till sin ursprungliga form då den inte används. Till skillnad från vanliga massiva memory foam kuddar kan luften lätt cirkulera i en strimlad memory foam kudde och ge dig svalka. Bambukudden är den första kudden som ger alla fördelar med memory foam, men du slipper nackdelarna.
Kuddöverdraget kan tvättas i maskin vid 30°.
Bambukudden är en högkvalitativ produkt som förblir spänstig och ger stöd även vid frekvent användning.

Perfekt för alla sovlägen.

Bambukudde Original.

Är vår standardkudde med en fast kärna av memoryfoam, den kan liknas vid en tempur-kudde med skillnaden att bambukudden inte behöver kroppsvärmen för att formas och att den återgår till sitt ursprungsläge direkt när belastning avlägsnas. Bambukudde Original är även mjukare och mer följsam än en tempur-kudde. Kudden är 13 cm hög utan belastning och är en bra för dom som gillar en lägre kudde och ofta sover på mage.

Kudden består av tryckavlastande memoryskum som ger optimalt stöd till nacke och skuldror när du sover. Memoryskummet är speciellt framtaget för att ge maximal tryckavlastning och stöd för nacke och rygg. Det innebär att nackmuskler, axlar och ryggrad kan slappna av och blodcirkulationen samt kroppens återhämtning förbättras. Det temperaturkänsliga och viktkänsliga memoryskummet formar sig efter kroppen och ger dig ett bra stöd när du sover. Den ergonomiska kudden passar alla sovställningar vare sig du sover i sidoläge, magläge eller i ryggläge. Skummet avger inte något tryck mot kroppen, utan anpassar sig efter konturerna. Efter att belastning avlägsnats återhämtar sig kudden till sin ursprungliga form. Det avtagbara örngottet går att tvätta i maskin 30º C. Storlek: 60x40x13 Vikt: 1100g

Perfekt om du sover på mage eller vill ha en lägre kudde.

Bambukudde Original

Bambukudde Original.

Fast kärna av memoryfoam.

Bambukudde Lyx

Bambukudde Lyx med svalkande Gel.

Fast kärna med svalkande Gel.

Bambukudde Lyx/Gel.

Är vår bästa kudde någonsin, den har samma egenskaper som Originalkudden med skillnaden att den är högre och fastare samt att på ena sidan finns en extrasvalkande Gel som gör att kudden blir ännu svalare.

Kudden består av tryckavlastande memoryskum med svalkande Gel som ger optimalt stöd till nacke och skuldror när du sover. Memoryskummet är speciellt framtaget för att ge maximal tryckavlastning och stöd för nacke och rygg.
Det innebär att nackmuskler, axlar och ryggrad kan slappna av och blodcirkulationen samt kroppens återhämtning förbättras.

Det temperaturkänsliga och viktkänsliga memoryskummet formar sig efter kroppen och ger dig ett bra stöd när du sover. Den ergonomiska kudden passar alla sovställningar vare sig du sover i sidoläge, magläge eller i ryggläge. Skummet avger inte något tryck mot kroppen, utan anpassar sig efter konturerna. Efter att belastning avlägsnats återhämtar sig kudden till sin ursprungliga form.
Det avtagbara örngottet går att tvätta i maskin 30º C.
Storlek: 60x40x14 Vikt: 1900g.

Perfekt om du vill ha en fastare och lite högre kudde med extra svalkande effekt.

Fördelar med Bambukudde:

 

Absorberar fukt
Bambun har fantastiska egenskaper att ta upp vatten. Bambu absorberar fuktighet upp till fyra gånger mer än bomull. Detta gör att när du svettas så transporteras svetten bort från huden.
Naturlig mjuk
Bambu är mjukare än den mjukaste bomullen.
Allergi reducerande
Bambun har organiska och mjuka fibrer som inte irriterar huden om du har känslig hud.
Temperatur reglerande
Bambun reglerar temperaturen, det gör att du håller dig varm om vintern och sval om sommaren.
Antibakteriell
Bambufibrer innehåller en naturlig antimikrobiell agent. 75% av bakterierna som sätter sig i andra textilier dör i kontakt med bambu, vilket leder till att de nästan är luktfria.
Miljövänliga
Produktionen är mycket mer miljövänlig än bomull på grund av att de besprutar den betydligt mindre.
Hygien
På grund av dessa egenskaper håller du dig renare och torrare
Effektivt
Bambu ger 10ggr så mycket textiler per areal än bomull. Den största bambuarten kan bli 40 meter hög och växer en halv meter i dygnet.

Skötselråd: Örngott/överdrag tvättas i 30 grader, kudden Lägger du ut och vädra några timmar ungefär varannan månad.
Bambu, precis som silke, regör sig själv genom vädring. Materialets speciella egenskaperna ger inget fäste för kvalster, bakterier eller damm.
Den bambu som används är inte av samma sort som den bambu pandor livnär sig av – så denna produkt är inget hot mot dessa fina djur.

Share this post
  , ,


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *